standard-title Privacy verklaring

Privacy verklaring

 

PRIVACYSTATEMENT Corien Busser-Klumperbeek

Corien Busser-Klumperbeek gevestigd te Hoogezand en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 62620207 hecht belang aan de bescherming van persoonsgegevens. Dit privacystatement legt uit hoe Corien Busser-Klumperbeek met informatie over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon omgaat, zoals bedoeld in de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg).

 

  1. Toepassing

Dit privacystatement is van toepassing op de volgende categorieën natuurlijke personen van wie Corien Busser-Klumperbeek persoonsgegevens verwerkt:

  1. (potentiële) patiënten;
  2. bezoekers aan de praktijk van Corien Busser-Klumperbeek
  3. bezoekers van polipsychologie.nl
  4. alle overige personen die met Corien Busser-Klumperbeek contact opnemen of van wie Corien Busser-Klumperbeek persoonsgegevens verwerkt, met uitzondering van haar medewerkers.

 

  1. Verwerking van persoonsgegevens

Corien Busser-Klumperbeek verwerkt persoonsgegevens die:

  1. een betrokkene zelf persoonlijk (tijdens een bespreking of bijeenkomst), telefonisch, of digitaal (via e-mail of webformulieren op de website) heeft verstrekt, zoals contactgegevens of andere persoonsgegevens;
  2. met toestemming van de betrokkene worden opgevraagd bij andere hulpverleners of verwijzers;

 

  1. Doeleinden verwerking

Corien Busser-Klumperbeek verwerkt persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:

  1. het uitvoeren van een geneeskundige behandelovereenkomst en de declaratie voor verrichte werkzaamheden;
  2. het onderhouden van contact, door uitnodigingen voor bijeenkomsten en informatie waar een betrokkene zelf om heeft gevraagd;

 

  1. Rechtsgrond

Corien Busser-Klumperbeek verwerkt persoonsgegevens op basis van één van de volgende rechtsgronden:

  1. toestemming van de betrokkene. Deze toestemming kan altijd weer worden ingetrokken, zonder dat dit afbreuk doet aan de rechtmatigheid van de verwerking op basis van de toestemming vóór de intrekking;
  2. uitvoering van -of met het oog op- het sluiten van een geneeskundige behandelovereenkomst, waaronder ook het declareren aan derden, zoals de zorgverzekeringsmaatschappij e.d.;
  3. een wettelijke verplichting, zoals bijvoorbeeld de verplichting om een medisch dossier bij te houden of het BSN te registreren;
  4. een gerechtvaardigd belang, zoals het gebruik van contactgegevens voor het uitnodigen voor een bijeenkomst.

 

  1. Verwerkers

Corien Busser-Klumperbeek kan voor het verwerken van persoonsgegevens dienstverleners (verwerkers) inschakelen die uitsluitend volgens instructies van Corien Busser-Klumperbeek persoonsgegevens verwerken. Corien Busser-Klumperbeek sluit met verwerkers een verwerkersovereenkomst die voldoet aan de eisen die de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg) daaraan stelt.

  1. Persoonsgegevens delen met derden

Corien Busser-Klumperbeek deelt persoonsgegevens met derden, als dat in het kader van de behandeling (bijvoorbeeld een verwijzing) is aangewezen of voor het voldoen aan een wettelijke verplichting nodig is. Corien Busser-Klumperbeek deelt geen persoonsgegevens met derden voor commerciële doeleinden, tenzij bijeenkomsten samen met een andere organisatie worden georganiseerd. In dat geval worden uitsluitend noodzakelijke contactgegevens gedeeld.

  1. Doorgifte buiten de EER

Corien Busser-Klumperbeek geeft in beginsel geen persoonsgegevens door aan landen buiten de Europese Economische Ruimte (EER). Indien dit toch noodzakelijk mocht zijn, draagt Corien Busser-Klumperbeek ervoor zorg dat de doorgifte alleen plaatsvindt als de Europese Commissie heeft aangegeven dat het betreffende land een passend beschermingsniveau biedt of als sprake is van passende waarborgen in de zin van de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg).

  1. Bewaren van gegevens

Corien Busser-Klumperbeek bewaart persoonsgegevens niet langer dan nodig is. Corien Busser-Klumperbeek hanteert in beginsel de volgende bewaartermijnen:

  1. medische gegevens: ten minste 15 jaar na het einde van de behandelovereenkomst;
  2. (financieel-)administratieve gegevens: 7 jaar na vastlegging van de gegevens;

 

  1. Wijzigingen privacystatement

Corien Busser-Klumperbeek kan dit privacystatement altijd wijzigen. Een actuele versie van het privacystatement wordt op de website van Corien Busser-Klumperbeek gepubliceerd. Het is verstandig dit privacystatement regelmatig te raadplegen, zodat u bekend bent met eventuele wijzigingen.

  1. Rechten, vragen en klachten

U hebt het recht Corien Busser-Klumperbeek te verzoeken persoonsgegevens in te zien, te rectificeren, te verwijderen, over te dragen, de verwerking te beperken en tegen de verwerking bezwaar te maken. Hierover kunt u contact opnemen met Corien Busser-Klumperbeek door een e-mailbericht te sturen naar polipsychologie@gmail.com  

Ook bij vragen of klachten over de wijze waarop Corien Busser-Klumperbeek persoonsgegevens verwerkt, kunt u contact opnemen met Corien Busser-Klumperbeek door een e-mailbericht te sturen naar polipsychologie@gmail.com  Een klacht trachten wij naar tevredenheid op te lossen. Mocht dat niet lukken, dan kunt u zich wenden tot de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).